maanantai 18. elokuuta 2014

Orlyn Nailtrition kuuri

Heippa vaan, olen hengissä, kynteni sen puoleen eivät meinaa olla. Olen tässä yrittänyt hoitaa kynsiäni mutta melko huonolla menestyksellä. Sain vinkin ja suosituksen Orlyn Nailtritionista, ja täytyihän sitä sitten kokeilla. Pullon ohjeen mukaan Nailtritionia lakataan kynnelle joka päivä uusi kerros viikon ajan, ja sen jälkeen ne poistetaan ja toistetaan viikon kuuri. Kuulostaa helpolta, mutta kauhistuttavalta lakata aina vaan uutta kerrosta mahdollisesti kuluneiden lakkojen päälle, puhumattakaan värilakattomuudesta ja koristeettomuudesta. Ja pakko tunnustaa jo heti alkuun, oli liian vaikeaa ja loppupuolella jätin leikin kesken. Tässä ensin kuvat kynsistäni, molemmista käsistä, ennen kuurin aloittamista:


Sitten aloitettiin lakkaus, kuvasin joka päivä uuden lakkakerroksen jälkeen kynteni, ja tietenkin molemmat kädet. Eroa tuskin huomaisi jos tässä olisi nyt seitsemän kuvaa perätysten molemmista käsistä, joten tein kollaasit, näin kuvia tuli ensimmäiseltä viikolta vain kaksi:Eipä eroa kauheasti huomaa kyllä edes kollaasista, ehkä sen lakkamäärän kasvun huomaa. Kynnet eivät itsessään vielä viikossa niin hurjasti kasva että ero olisi selvä. Kynsillä on lakanankuvia ja jos vaikka mitä ryttyjä, ja ne todella alkoivat ottaa päähän, enhän voinut kuuria pilata laittamalla väliin pikakuivattavaa lakkaa joten voitte uskoa että tuolla loppupäässä seitsemän kerroksen kuivuminen oli jo ihan tuskaisen hidasta. Viikon jälkeen olikin ihanaa päästä poistamaan lakat, ja tämä siis tapahtui juuri kuun vaihteessa, niinpä seuraavan viikon välissä oli vesimarmorointi. Niitä en voinut pitää kynsillä kuin yhden päivän, sitten alkoi uusi viikon kuurin. Jaksoin neljä päivää ja homma oli jo niin tuskastuttavaa että se loppui siihen. Tuossa kuurien välissä tehty pieni viilaushuolto, ja sitten jatkettu Nailtritionilla, kuvassa molemmat kädet yhdistettynä:Ja mitä sitten tapahtuikaan? Kuvissa huomaa muutamassa kohdassa loppupäässä kynsien liuskoittumisen ja lohkeilun.Koska juuri liuskoittumisen ja juuresta asti katkeilun vuoksi halusin tällaisen tehokuurin pitää, ja tässä vaiheessa liuskoittuminen paheni, päätin lopettaa homman kesken. Nyt en osaa kuitenkaan sanoa, johtuiko tuo vaiva Nailtritionista, vaiko uudesta kynsimallista jota halusin kokeilla. Joka tapauksessa kynsien kulmat tuntuivat jäävän joka paikkaan kiinni ja olivat terävät ja hankalat. Ennen vain oikea etusormi liuskoittui, nyt se ongelma on jo yli puolella kynsistäni. Enkä tiedä mitä seuraavaksi. Tässä kuurin jälkeinen kuva kynsistäni, välissä on kulunut hieman aikaa mutta kynteni ovat menneet jo melko huonoon kuntoon:

Loppuun vielä pullokuva, kuinka paljon lakkaa kului tähän 11 päivän kuuriin:
Nyt en siis todellakaan tiedä mitä näille kynsille keksisin. Kynsimasis vain pahenee, kynnet repsottaa mutta hoitaa niitä pitäisi ettei loputkin tipu matkan varrella. Sen verran tein että viilasin kynnet takaisin ovaaliin muotoon, ja lakkasin ja koristelin pitkästä aikaa. Tuon testin ja tämän loppukaneetin välissä on ehtinyt kulua melkein kaksi viikkoa ja olen pitänyt vain suojaamistarkoituksessa yksivärisiä kynsiä. Tästä yritetään nousta, hitaasti mutta varmasti. Jos minusta ei mitään kuulu, niin sitten ne kynnet on tosiaan tippuneet kokonaan irti. Kokemukseni Nailtritionista ei nyt ole ylistävä, mutten voi tuomitakkaan kun en voi olla varma kumpi tässä on syypää, aine vai uusi muoto, vai ihan vaan minä itse.

11 kommenttia :

 1. Kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu! :)

  VastaaPoista
 2. Mulla auttaa Mavalan Scientifique ja OPIn Nail Hardener. Kaveri söi Ladyvita Beauty pilleripurkin, jossa siis merilevää, sinkkiä, biotiinia, oluthiivaa ja peltokortetta. On kynsien lisäksi myös hiusten ja ihon hyvinvointiin. En tiedä auttaako kaikilla, mutta sitähän vois kokeilla. Mulla tarkotuksena ainakin kokeilla yks purkki kun tulee enemmän talvi kun nyt kesän ja runsaan d-vitamiinin jäljiltä kynnet poikkeuksellisen hyässä kunnossa. Niin ootko ottanut kesällä yhtään aurinkoo. Jos se on jääny vähemmälle niin söisin kyllä Deetäkin purkista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut tietty nää on yksilöllisiä. Kaikki ei auta kaikilla. Toivottavasti saat kynnet kuntoon :)

   Poista
  2. Kesäksi jätin D:n pois, en kyllä aurinkoakaan oo ottanu! :D Taidan alottaa ne jo nyt. Kauheesti en tykkäis ylimääräisiä pillereitä popsia mutta ehkä nyt ois syytä kuitenkin jotain kokeilla. Scientifiqueta käytin ennen kun kynnet alkoi napsua juuresta poikki, sitten aloitin tuon Nailtritionin. Kynnet on sis liian kovat. Niihin täytyisi saada joustoa.

   Poista
 3. Pakko suositella Nail Tek II'sta, mulla auttoi tuohon liuskoittumiseen todella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tsekata ainesosaluettelo, jos se on kovettava kynsilakka niin en uskalla läträtä. Kynnet tarvii nyt joustoa ja kestävyyttä, ei kovettamista ja kuivatusta.

   Poista
 4. Oivoi!
  Toivoin jo että Orlyn Naitrition olisi ollut SE liuskottumista helpottava tuote, mutta kuvaamallasi kokemuksella säästyy nuokin rahat. Nyt yritän itse helliä nysiäni Maybellinen asetonittomalla lakanpoistoaineella (se vaaleenvihreä) ja kalkki-D -lisällä purkista suuhun. Josko tämä kombo toimisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta niin. Jotain täytyy vielä koittaa kehittää, vaikka sitten purkista suuhun jossei muuten. Eteenpäin sano mummo lumessa! :)

   Poista