keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kuinka poistan glitterilakkaukseni tästä lähin

Tämä aihe on tapetilla aina silloin kun lakkaa kyntensä glitterlakalla, tai siis kun ne pitää poistaa. Suomeksi, vihaan glitterlakan poistoa. Terävät glitterit raapii vanulapusta irti höttöä, ja lakkoja saa hinkata pois ikuisuuden ja vielä viisi päivää päälle. Tähän ongelmaan on toinenkin helppo (tai ei välttämättä) konsti, nimittäin peel off aluslakka. Noh, se toimii kenellä toimii ja toisilla taas ei. Nimim. viimeksi glitterin alle kokeilin peel off aluslakkaa eikä lakat lähteneetkään. Täältä voit lukea siitä vähän lisää.

Sitten on vaihtoehtona vielä foliolla hautominen. Olen kuvitellut tämän olevan hankalaa ja aikaa vievää puuhaa, mutta tietenkin sitä täytyi koittaa. Ja miten sitten kävikään, se selvinne lopuksi.

Minun piti siis poistaa kynsiltäni lainatut ruudit, ja päätin tehdä sen foliotekniikalla ja X-tran kynsilakanpoistoaineella.

Revin normaalista kotitalousfoliosta sopivankokoiselta tuntuvia palasia joilla saa sormiin kestävän tupon. Vanulapun leikkelin neljään osaan ja uitin X-tran kynsilakanpoistoaineessa. Sitten tein foliosta tupon sormeen kun vanulappu oli kauniisti kynnen päällä.

Näillä sormilla sitten selasin nettiä ja luin kynsiblogeja suunnilleen viitisen minuuttia. Sen jälkeen oli aikaa poistaa tupot, ja nähdä lopputulos, voin kertoa että jännitti melkoisesti. 

Kuorittuani foliot, pyyhkäisin voimakkaasti painaen vanulapun pois kynnen päältä. Lopputulos oli parempi kuin olin uskaltanut toivoa, mielestäni todella pienellä vaivalla ja kuitenkin lyhyessä ajassa, lähti glitterit ja värilakat kynsiltä aivan upeasti. Tämän jälkeen kertaalleen pyyhkäisin joka kynnen kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla vanulapulla ja viimeisimmätkin irtoglitterit saivat kyytiä.

Ja miksi minä jästipää en uskonut kuinka hyvä tapa tämä ihan oikeasti on? Noh, jotenkin kai kuvittelin että hautominen tuollaisessa myrkyssä ei tee hyvää, mutta edelliskertainen glittereiden poisto tuoreessa muistissa sain nyt kokeiltua tätäkin. Ja todellakin, en edes kuvittele kokeilevani peel off aluslakkoja löytääkseni helpompaa tapaa, tämä on minulle se helppo tapa ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

16 kommenttia :

 1. Tämä on kyllä ihan ehdoton konsti, mutta valitettavasti on muutamia lakkoja, jotka ei lähde näinkään! Esimerkiksi w7:n "salt n pepper" ei lähteny hautomallakaan, vaan piti kaapia ja hautoa ja hautoa ja kaapia. Ja silti niitä mustia glittereitä löytyi kynsinauhojen alta vielä viikkokaupalla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en omista ko. lakkaa, olen kyllä suunnitellut sen hankkimista mutta saatan sitten jättää väliin... :D Eli vähän sama kuinka joulukuusen neulasia löytyy nurkista vielä juhannuksena..

   Poista
  2. Joo salt'n'pepperistä samaa mieltä, aika tuskanen poistettava.. ja samoin levittäminen oli ihan karmea kokemus, laitoin vahingon kiertämään siskolle.. :P Ihan kivaa jälkeä sillä saa aikaan sit kun on jotenkin saanu lakattua, mut huhhuh..

   Poista
  3. Mutta siis muuten, tämä tapa on ihan ehdoton :)

   Poista
 2. Tää on niin paras ja helpoin tapa glitterille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäärä mikä jäärä ni en uskonut ennenku ite koitin. :D

   Poista
 3. Oon nykysin pyöritelly hilekynsiä hetken semmoses kynsilakkapöntös missä on se vaahtomuovi, sit ku väri on irronnu, oon vetässy pois kynsilakanpoistoaineeseen upotetulla pumpulilapulla irti loput hileet. Yllättävän hyvin on toiminu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tuossa ylläolevassa linkissä edellisiin glitterikynsiini koitin kanssa selasta purkkia. Se glitteri oli sen verran terävää että irrotti purkista vaahtomuovinpalasia! o.O Ja lisäksi mietin sitten sitä että kun sillä purkilla poistaa seuraavat kynnet, irtoaako purkista edellisiä glitttereitä sormille...

   Poista
  2. Mä oon samas purkis lillutellu jo useammat glitterit; vaahtomuovia irtoo, mut vanhoja glittereitä ei oo näkyny. Minne lie kadonnu. Vaahtomuovin huuhtelen pois. Tää on toiminu mulla :D

   Poista
  3. Hmm, pitäisiköhän sitten satsata vähän kalliimpaan merkkiin ja ostaa varoiksi glitterilakoille ihan oma purkki? Minkä merkkinen sun purkki on? Mulla sellainen halpis, joka esitelty täällä: http://miraclesnails.blogspot.fi/2013/08/kynsilakanpoistoaine-testailua-osa-ii.html

   Poista
  4. Mul o maybellinen purnukka, pyörittelen ehkä minuutin kynttä purkis ja sen jälkeen irtoo hileet pumpulilla. Muutama hassu hile jää tietty johki kynnen nurkkaan, mut ne nyt ei oo nii paha ku se, et o koko hilekööri kynnes kii :D

   Poista
 4. Mä käytän tätä myös ja tykkään =)

  VastaaPoista
 5. Mä en oo vielä koittanu tätä tapaa :D täytyy iteki koittaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä, toivottavasti ihastut yhtä paljon kuin minäkin. :)

   Poista