tiistai 17. syyskuuta 2013

Miraclen kynsistudio Rekkujen hyväksi

Viime viikolla kirjoittelin että olen taas lakkaamassa ihmisille kynsiä pientä korvausta vastaan Rekku Rescuen kodittomien eläinten hyväksi. Tämä postaus kertoo siitä päivästä, ja tästä yhdistyksestä joka on lähellä sydäntäni. Olen toiminut Rekku Rescuen hyväksi jo kolmatta vuotta, olemalla mukana erilaisissa tapahtumissa, askartelemalla ja tekemällä käsitöitä yhdistykselle myyntiin jotta eläimet saavat ruokaa ja hoitoa. Toimin yhdistyksen kotihoitajana, joka tarkoittaa että kotiini tulee yhdistyksen eläimiä hoitoon. Kohdallani nämä eläimet on siis kissoja. Tällä hetkellä tupa on täynnä, ja esittelen nämä hoidokkini postauksen lopussa.

Rekku Rescue ry toimii Suomessa ja Virossa kodittomien koirien ja kissojen hyväksi. Virossa on eläimille tarhoja, jotka ovat rekkujen avustuskohteina, ja osa aktiiveista vierailee myös näillä tarhoilla katsomassa olisiko siellä sopivia adoptoitavia lemmikkejä Suomeen. Toimitamme Viroon löytöeläintarhoille ruoka-avustuksia ja tuemme kissojen paikallista kodinsaantia esim. steriloinnein. Lisää voit lukea yhdistyksen omilta sivuilta. Minä keskityn tässä postauksessani kotimaisiin kissoihin.

Kesäkissat ovat taas näin syksyn tullen hylättyinä luontoon. Leikkaamattomat urokset ja naaraat ovat kesän juosseet vapaina ja naaraat ovat saaneet pentuja. Näitä pentuja sitten luonnosta yhdistyksen aktiivit keräävät loukuttamalla ja pennut hoidetaan kuntoon ja etsitään omat kodit. Kuulostaa yksinkertaiselta, sitä se ei välttämättä ole. Juuri nyt uusin pääluku yhdistyksen kotihoidossa olevista kissoista on 66kpl. Useimmiten nämä luonnosta tulevat pennut eivät ole terveitä. Pennuilla on ripulia, silmäongelmia ja flunssaa. Ne vaativat eläinlääkärin hoitoa ja lääkkeitä, ja kotihoitajat kotonaan nämä sitten hoitavat. Kissanpennut ovat useimmiten aliravittuja ja vaativat laadukasta penturuokaa. Ja voin kertoa, paljon! Kaikkeen näihin menee yhdistyksellä niin paljon rahaa, että kissan luovutusmaksu kattaa vain osan pennun todellisista kuluista. Siksipä rahaa kaivataan koko ajan. Kissat luovutetaan uusiin koteihin steriloituina, mikrosirutettuina, rokotettuina ja madotettuina. Pentujen lisäksi myös aikuisia kissoja riittää yhdistyksen hoivissa, ja onneksi myös heille löytyy loppuelämän koteja, saaden näin toisen mahdollisuuden.

Tällä hetkellä myös kotihoitopaikoista on pulaa. Eläimet on keskitetty lähinnä pääkaupunkiseudulle, siellä on eniten aktiiveja ja kotihoitajia, hyvät valmiit verkostot. Täällä Hämeessä toimijoita on niukasti. Itse olen yksi heistä, en aktiivi. Toimin kotihoitajana vaikeammille tapauksille, sairaammille pennuille esimerkiksi. Olen ensihoitokoti, josta pennut siirtyvät toiseen kotihoitopaikkaan kuntouduttuaan riittävästi, kun hoitaminen on helpompaa. Muutoinkin lahjoitan aikaani ja osaamistani yhdistykselle, käsitöiden merkeissä. Tuotteet teen lahjoitetuista materiaaleista yhdistykselle myyntiin eläinten hyväksi. Lisäksi sitten teen pikku keikkoja lakkaamalla kynsiä pientä korvausta vastaan. Tähän sain itselleni sponsoriksi Adeninan ja MiMaxin, joten tässäkään ei kulu omaa rahaani. He lahjoittivat arpajaispalkintoja ja käyttööni tuotteita kynsien lakkaamiseen ja koristeluun. MiMax halusi itse jatkaa sponsorina toimimista ja onkin jatkossa tapahtumissa mainostettuna. Tämä on ollut aivan mielettömän ihana ja suosittu juttu, ja tulee jatkossa olemaan aina mahdollisuuksien mukaan mukana tapahtumissa.

Tuuloksen Mustissa ja Mirrissä oli Royal Caninin kissanpäivillä Miraclen kynsistudio mukana. Aluksi omat edustuskynnet:

Kynsillä Golden Rosen Rich Color 46, dotting toolilla tassut saman sarjan mustalla eli numero 35.

Miraclen kynsistudio:

Ja tässä aikaansaannokseni ja tyytyväiset asiakkaat:

Ja ihan kuin söpistelykuvia ei olisi ollut tarpeeksi vielä noissa kaikissa kynsissä, niin loppuun esittelen tällä hetkellä kotihoidossa olevat kissat. Niitä on tällä hetkellä peräti 12 kappaletta ja hieman ylibuukatultahan täällä nyt tuntuu, mutta sopu sijaa antaa ja niin edelleen. Pelkään että yhtäkkiä lauantaina tuntuu tyhjältä kun on seuraavan kerran kissoja siirtymässä paikasta toiseen.Mainostan vielä tähän loppuun viimeiseksi toista ylläpitämääni Facebook sivua, Miraclela. Päivittelen hoitolaisten kuulumisia, lahjoituksia, käsitöitä ja tapahtumia sinne.
Ja vielä Rekku Rescue Facebookissa.

18 kommenttia :

 1. ihania kynsiä ja suloisia kisuja

  VastaaPoista
 2. Tosi nättejä kynsiä oot tehny. :)

  Musta on mahtavaa, että tällasta toimintaa on eikä kaikki eläimet jää sinne luontoon kesän päätteeks. Voisin itekin lähteä tuollaseen toimintaan mukaan, kunhan vaan perehtyis vähän asiaan enemmän. Mutta mahtavaa, että oot tämmösessä mukana ja tuot tuota toimintaa esiin bloginkin puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Juu tämä on sellainen homma josta tykkään ja teen mielelläni, mietin kyllä voinko blogiin tästä kirjoittaa mutta olen kuitenkin yhdistänyt nämä kaksi asiaa, joten Rekut ovat ansainneet paikkansa ja kirjoituksen mun blogissani. Eihän sitä ole pakko lukea jos ei esimerkiksi ole lainkaan eläinihmisiä. ;)

   Poista
 3. Voi pikku muruset <3 Arvokasta työtä teette!

  VastaaPoista
 4. Nättejä kynsiä, ihania kissoja. Ja upeaa työtä, itse paikalliselta vapaaehtoisvoimin toimivalta esyltä kotihoidosta toisen karvakasoista hakeneena nostan hattua tosi korkealle sun toimien puolesta!

  VastaaPoista
 5. Hienoa työtä hyvän asian puolesta! Sun kynnet on muuten kasvaneet tosi paljon :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Joo siis itse asiassa tämän kuvan jälkeen kynnet lyheni reippaasti, joten seuraavassa postauksessa ne on taas melko pätkät. ;) Seuraavaksi ois luvassa toivon mukaan jo huomenna kynsimiittipostaus! <3

   Poista
 6. Ethän sä herrajumala voi laittaa tollasia ihania pikkukisujen kuvia tänne.. Tulee pian vielä vauvvakuume... Taitaa olla aika hokea taas "4 kissaa riittää, ei enempää" mantraa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sama meillä, neljä oma rittää, riittää, riittää...

   Poista
 7. *tuitui* PIkkukissejä!
  Arvostan tätä, että tänä päivänä joku tekee vielä pyyteetöntä työtä. Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Söpöjä kynsiä! :) Ja minäkin arvostan todella paljon, että olet mukana kyseisessä toiminnassa! Tärkeää työtä!

  VastaaPoista
 9. Mä kualin noista kisuista ♥

  Meillä muuten asuu 3 x rekkujen kautta hankittua hönöä. Kiva, että jaksat antaa yhdistykselle aikaasi ja rakkaudella hoitaa tollaisia naperoita kuntoon ja uuteen mahdollisuuteen.

  VastaaPoista