sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Mavala Scientifique

Hmm, ihan aluksi täytyy tunnustaa että mun oli kovin vaikea ostaa tätä ainetta koska merkki on Mavala. En voi sietää Mavalan lakkoja. Siihen on syy, trauma, nuorempana joskus lakkaillut ja Mavalan pullo jämähti kiinni jota hampailla sitten availin. Ei auennut pullo, vaan lohkesi hammas. Sen jälkeen en ole kynsilleni Mavalaa laittanut enkä ensimmäistäkään pulloa ostanut. Tämän ostoon minut vakuutteli Sissi, hoitoaineita ei lasketa. ;)Olin alunperin ostamassa pulloa ihan kivijalkakaupasta, mutta meinasin pyörtyä kun hinnan näin. 2ml pullo yli kymmenen euroa, ei kiitos. Se on kuitenkin Mavala. Niinpä turvauduin jälleen eBayhin, Sopeutuen odottamiseen. Mutta ihmeitäkin tapahtuu, tämä puteli matkasi postilaatikkooni neljässä päivässä, alle kahdeksan euron hintaan ja ilman toimituskuluja. Jos kiinnostuit, tilasin pulloni täältä.

Ennenkuin alan ainetta testailemaan, kynnet piti lyhentää ja siistiä, ne ovat juuri nyt todella huonossa kunnossa eivätkä kestäisi ilman jatkuvaa lakkausta. Toivon siis todella parannusta liuskoittumiseen tästä kovasti kehutusta aineesta.


Viilasin viilaamasta päästyäni melkoisella viilavarastolla kunnes sain kynnet huomattavasti lyhemmiksi. (jos ette tienneet, vihaan kynsien lyhentämistä viilaamalla) Osa liuskoittumisista lähtikin pois lyhennyksen myötä, mutta ei pahimmat. Poikkeuksellisesti kuvasi oikean käteni ja kynteni, joissa pahin on tuo etusormi. Keskisormesta on kuoritunut myös yksi kerros irti, siksi vaaleampi. Näitä nakkeja nyt sitten hoidellaan ja toivotaan hyvää kestävää lopputulosta.

Muutama sana vielä tuosta ihmeaineesta. Pullon mukana tuli käyttöohjeet, ja jos jollekulle muulle kuin minulle aine on entuudestaan tuntematon, suomennan vähän ohjeista ja huomioista tähän.

Scientifique kovettaa kynsilevyä sitomalla kolme kynnen kerrosta yhteen, antaen kynnen silti kasvaa normaalisti. Tuotetta lisätään ainoastaan kynsitippiin. Pidä kynttä alassuin, antaen aineen imeytyä kynteen. Käytä aluksi kerran tai kaksi viikossa, kun kynnet ovat tarpeeksi vahvistuneet, käytä joka toinen viikko.

Varoituksia: Koska tuote voi kovettaa myös ihoa, suojaa kynsinauhat ja muu kynsi voiteella tai öljyllä. Ei saa laittaa iholle, kynsinauhoille eikä kynnen alapuolelle. Jos ainetta joutuu iholle, pyyhi heti pois.

Vielä lisähuomioita: 5ml pullossa on ainetta vuoden tarpeiksi, kirjoittaa Mavala tuoteselosteessaan. Siihen nähden aine ei ole kallista, vaikka sitä pienen pieni pullo vain tuleekin. Lopussa vielä vannotetaan että on tuhlausta laittaa ainetta koko kynnelle, pelkkä kynsitippi riittää.

Eli tästä alkaa taas pieni testi, katsellaan sitten jonkin ajan päästä mitä kynsilleni kuuluu.

15 kommenttia :

 1. Kynsien huonokuntoisuutta on liikkeellä! Mulla scientifique piti kynnet jollain tasolla elossa, kun olin vielä töissä. Mutta nyt tämä talvi on tuonut mukanaan jälleen kerran huonokuntoiset kynnet! Mullakin on hoitokuuri meneillään, tsemppiä taistoon!

  VastaaPoista
 2. Toivotaan että tää aine tekee minkä lupaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, todellakin, kun nyt kerran Mavalaan sorruin... ;)

   Poista
 3. Samoin kynnet aika hekkossa kunnossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla yleinen ilmiö syksyllä/talvella? Täytyy toivoa että tämä on toimiva konsti parempiin terveisiin kynsiin. :)

   Poista
 4. Ouh, temppiä projektiin! Muista myös kynsinauhaöljyt ja tuhdimmat käsirasvat..minulle ainakin tarpeen näin viileän tullen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kuvassa kädet rasvaamatta. ;) Tsemppiä kyllä tarvitaan! <3

   Poista
 5. Mulla on se sientifiquen "tussi", ja se on kyllä kätevä. Kyllähän se tahtoo olla niin, että kun ilmat kylmenee niin, kynnet kuivuu ja kunto huononee. Lohdutukseksi, et ole ongelman kanssa yksin. Tsemppiä meille kaikille taistelussa tulevia pakkasia vastaan :oD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kökkö vuodenaika, jopa kynsille. ;) Tsemppiä siis meille kaikille! :)

   Poista
 6. Kaverilla on ollu tämä nyt käytössä ja kyllähän hän ainakin tuntuu tykkäilevän. :) Mulla on ollu käytössä nyt Sally Hansenin Maximum growth ja se on ainakin ollu toimiva, jossain vaiheessa kirjottelen postaustakin ko. tuotteesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä eri tuotteista ois tosiaan mukava saada sellasia aloittelijalle suunnattuja tuote-esittelyjä, itse siis ainakin pyrin siihen ja toki sitten ahkerat harrastajat tympääntyvät lukiessa vanhoja tuttuja juttuja. ;) Ja siis en yritä aliarvioida lukijoita vaan tosiaan oikeasti esitellä itselle uutuudet ihan omasta aloittelijan näkökulmastani ja mitä itse olisin halunnut tietää jo ennen tuotteen hankkimista. :)

   Poista
  2. No, ainahan sitä voi toki skippailla postaukset, jos niissä on jotain epämielenkiintosta/vanhaa tuttua.. :D Mutta siis, minusta näitä on aina kiva lukea, koska jokainen kokee tuotteen väkisinkin eri tavalla. Ja aina tulee myös uusia harrastajia, jotka taatusti arvostaa vastaavanlaisia postauksia. :)

   Poista