keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Sitruunasoodaa

Otsikostahan toki arvaa heti mistä on kyse? Tietenkin kynsien valkaisusta kotikonstein, mistäs muustakaan. Minulla on edelleen ihanat liukuvärit kynsillä enkä raaski ottaa vielä pois, niin kaivelin julkaisemattomien kansiota koneeltani, ja löysin tällaisen testin. Ninpä päätin tämän jakaa nyt lukijoillenikin.

Tässa tarvikkeet nätissä kuvassa, ehkäpä postauksen paras kuva:

Eli tarvitset oikean sitruunan, ruokasoodaa, kupin jonne teet valkaisuseoksen, tarvikkeet sitruunan halkaisuun ja mehustamiseen, siveltimen jolla tahna lopulta sivellään kynsille. Joka muuten unohtui kuvasta... Sitten tarvitset vertailukuvan:
Näin keltaisista värjääntyneistä kynsistä lähdettiin liikkeelle ja tehtiin iso työ valkaisussa, ja lopputuloksen näet postauksen lopussa, että kannattiko. En paljasta vielä tässä vaiheessa. Sekoita ensin sitruunasta puristettuun pieneen mehutilkkaan ruokasoodaa niin että saat siitä selkeän tahnan, jota voi sivellä kynsille. Kupliminen tasoittuu hetken kuluttua ja voit alkaa lisätä soodaa tahnan aikaansaamiseksi. Määriä en pysty sanomaan, menee vähän mutulla, lopputuloksena siis oltava levitettävissä oleva tahna. Sivele tahnaa reilu kerros kynsillesi ja anna vaikuttaa 10-15 minuuttia.
Noniin, kun vihdoin on se tarvittava aika odotettu, näemme viimein lopputuloksen. Mutta oliko se odotettu, voit seuraavasta kuvasta päätellä ihan itse. Huomaatko eron?

Enpä juuri minäkään. Ainoastaan kynsistä on kadonnut kiilto, ehkä ihan hivenen vaaleampi mutta ei mikään ihmekonsti siis tämäkään. Tätä testiä lueskelin jostain netistä ja ihmettelin tuloksien hehkutusta, en minä ainakaan tätä konstia jaa enkä suosittele kenellekkään, ellei toiveena ole kuivattaa kynsiä ja kynsinauhoja.

No mutta, tulipahan testattua, ehkäpä vielä joskus löytyy oikeasti toimiva konsti. Kynsiä siis en ainakaan itse halua buffata turhan usein, joka viilaa keltaisen pintakerroksen pois. Jos ehdottomasti olisi saatava kynsille ranskalainen manikyyri, voisin buffata kynnet vaaleiksi koska en usko ikinä pääseväni muutoin keltaisuudesta eli värjäytyneistä kynsistä eroon. En myöskään oikein lukemani perusteella luota optisesti valkaiseviin lakkoihin, ehkäpä sellaista voisin sitten seuraavaksi testata.

11 kommenttia :

 1. Toimiskohan tää jos tekis riittävän usein? Mä tykkäisin kans jos mun kynnet olis ees joskus normaalit eikä sellaset ku jollai röökimuijalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä yhtään? Koita? :D Joo muakin tuo harmittaa ku en tupakoi mutta kynnet on silti keltaiset... :p

   Poista
  2. Täytyy koittaa jos joskus malttais olla vaikka viikon ilman lakkaa ja tehdä sellasen tehokuurin :)

   Poista
 2. Kiitos kokemuksen jakamisesta. Ehkei mun nyt tarvinne heti olla kokeilemassa tätä niksiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinno toisilla se vissiin toimii, tai ne luulee et se toimii. ;)

   Poista
 3. Mulla ainakin lakkaamattomuus vaikutti positiivisesti kynsien väriin. Edes nuo tupakan värjäämät ei näytä kamalilta.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en pysty oleen ilman lakkaa, jo ihan sen takia et kynnet on heikommat ilman lakkaa ja jos lohkeaa ni menee sitte koko kynnen mitalta.

   Poista
 4. Pitäis itekin löytää toimiva keino, koska kynnet kellertää aika paljon. Lakattomuus tai pelkän aluslakan käyttö auttaa, mutta lohkeilee sitten kynnet liian helposti. :( Toivottavasti löytyy vieöä hyvä keino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivossa on hyvä elää. :) Siihen asti jatkamme testailuja. :)

   Poista