lauantai 29. maaliskuuta 2014

Kynsilakkakoruja ja -askartelua

Oli toivottu tutoa kynsilakkakorviksista joita olin tehnyt, niin repäisin sitten kerralla kunnolla ja tein suoraan tuton kaikista koruista ja jutuista joita olen lasikapusseista askarrellut. Luvassa kuvarikas postaus, toivottavasti blogger suostuu toimimaan ja hyväksyy näin monta kuvaa yhteen postaukseen. Aloitetaan siis suosiolla:

Tarvikkeet: eri kokoisia lasikapusseja aka cabochoneja, korvistappeja, sormuspohjia, magneetteja. Tarvikkeet olen tilannut eBaysta, en laita suoria linkkejä tuotteisiin koska ne vanhentuvat, vaan kerron hakusanat joilla löydät ne sieltä: clear glass cabochon, earring findings stud, adjustable ring bases, neodym magnet.  Lisäksi tarvitset paljon kynsilakkoja, leimaustarvikkeet ja kynsiliimaa.

Aluksi askarrellaan korviksia, 8mm lasikapusseista. Ensin kapusseihin lakataan glitterlakkaa nurjalle eli sileälle puolelle. Koska tein monta paria kerralla, tein aina muutamat samalla värillä ja toiseksi lakaksi voi valita eri värit.Kun glitterit ovat kuivuneet niin että päälle voi lakata, lakataan päälle värilakka. Tämänkin täytyy antaa kuivua kunnolla, itse lakkailen nämä yleensä iltaisin ja saavat koko yön kuivua sitten rauhassa.
Seuraavaksi (mielellään vasta seuraavana päivänä) kynsiliimalla liimataan korvistapit keskelle tulevaa korvakorua. Näiden tulee myös antaa kuivua riittävän kauan, jos tässä vaiheessa korvistappi irtoaa korusta, on hyvin paljon mahdollista että lakkaus on alla voinut silti vahingoittua ja lasin läpi näkyy oikealta puolelta sitten suttua. Jos lakka on märkää, hyvin suurella todennäköisyydellä myös korvistapin liimaaminen aiheuttaa näkyvään osaan ei-toivottuja painaumajälkiä.
Koska olen itse kynsiharrastaja, minulle on tärkeää nähdä mitä lakkaa koruissa on käytetty. Ehkäpä asia ei niin tärkeä ole mahdolliselle korvakoruparin uudelle omistajalle, mutta kirjoitan kuitenkin korvispahvin taakse käytettyjen lakkojen nimet.
Tässä sitten on korvikset poikineen. Nämä ovat olleet kannatustuotteita Rekku Rescuelle, toisaalta taas mielellään nämä lakkakorut olisivat kynsistudiota ja kynsistudion tarvikkeita varten.

Seuraavaksi sitten askarrellaan magneetteja. Ensin lasikapusseihin leimataan haluttu kuvio halutulla leimalakalla tasaiselle eli nurjalle puolelle. Siihen on olemassa tutoriaalit googlessa jos tämä ei ole tuttua. Itse valitsin eläinaiheisia kuvioita koska nämä ovat kannatustuotteita Rekku Rescuelle. Valmiiden magneettien halkaisija on 2cm.
Sitten magneetteihinkin tarvitaan koristeeksi glitterlakkaa. Itse lakkasin kissahahmon äärirajojen ulkopuolelle glitteriä, jolloin kissa jää yksiväriseksi kun värilakka lisätään.
Sitten lisätään se värilakka kun glitterin päälle voi lakata toista lakkaa.
Olen lakannut yhdenmukaisuuden vuoksi vielä värilakan päälle kerroksen valkoista lakkaa, se ei ole pakollista enkä keksi sille mitään järkevää tarkoitustakaan.
Näiden kaikkien lakkakerrosten tulee antaa kuivua riittävän kauan, mieluiten yön yli. Kun ne ovat kuivuneet, liimataan kynsiliimalla vielä magneetti. Huomioi liimatessa, varsinkin jos käytät supervoimakkaita neodyymimagneetteja, että magneetit tulee laittaa kauas toisistaan kuivumaan. Ne luonnollisesti vetävät toisiaan puoleensa, ja jos magneetti ei vielä ole kunnolla liimaantunut, se todennäköisesti ei jää halutulle paikalle.
Tässäpä upea rivistö valmiita magneetteja:
Ja tällainen on magneettien myyntiteline tapahtumissa, teepurkki:
Askarrellaan vielä lyhyellä kaavalla sormuksia kun on vauhtiin kerran päästy. Näissä on käytetty halkaisijaltaan 15mm cabochoneja. Tässä kuvassa jo leimat ja glitterit laitettu.
Sitten värilakat ihan samalla kaavalla kuin korviksissa ja magneeteissakin.
Jälleen kunnon kuivattelutauko, mielellään yön yli, ja voit liimata kynsiliimalla kapusseihin sormuspohjat. Kuivattele nekin kunnolla ennen käyttöä.
Tässä on valmiita sormuksia:


Ja vielä lisää:
Näin, helppoa kuin mikä. Kaikkien näiden tuotteiden tekemiseen meni aikaa useita päiviä, teen yleensä tuollaisen tarjottimellisen kerrallaan yhdenlaisia koruja/tuotteita. Tarjottimet on käteviä, saa siirtää tuotteet kuivumaan jonnekkin sivuun. Eipä tästä aiheesta nyt riitä enempää sananpartta, jos on kysymyksiä niin passaa kysyä.

16 kommenttia :

 1. Ihania! Tosi hienoja oot tehnyt. :) Mä harrastan kans noiden magneettien ja sormuksien tekoa. Kivaa puuhaa tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tää on kyllä koukuttavaa puuhaa, ja lopputulos jaksaa ihastuttaa. Niin nätisti tuon lasin alta sitten näkyy nuo glitterit ja lakat.

   Poista
 2. Ihania ja täytys itekki tilata noita pieniä lasikapusseja sekä magneetteja =)

  VastaaPoista
 3. Mullekin on näitä viimein tulossa kun muistin asian taas pitkän ajan jälkeen ja tilata päräytin kasan ebaysta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin hienoa! Hyvä että myöhäisheränneitä on muitakin. ;)

   Poista
 4. Kiitos paljon tästä postauksesta! :) Oikein ihania koruja <3 Tykkääääään!

  VastaaPoista
 5. Kivoilta näyttää lakkakorut ja hauskoja myös nämä työvaihe-kuvat tekemisen ohelta.

  Mä tein joululahjoiksi noita magneetteja ja lasinpalasia olisi yhä runsain määrin tallessa, mutta homma on nyt jäänyt vähän unholaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kyllähän tää vähän tällaista liukuhihnahommaa välillä on kun oikein paljon tekee. ;)

   Poista
 6. Näyttää ihanilta nämä askartelut :)

  VastaaPoista
 7. Vähänkö noi sormukset on kivoja! :)
  Tuleeko niitä Rekkujen pöytään Messariin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Pitäisi tulla kyllä. Sormukset on pääkaupunkiseudulla eikä mulla enään kotona, joten en voi luvata mutta eiköhän ne siellä mukana ole.

   Poista