torstai 8. elokuuta 2013

Yleistä bloggaamisesta ja päivityksiä

Blogeissa on viime aikoina kirjoiteltu yleistä bloggaamisesta. Kahteen blogiin haluan nyt laittaa linkin ja jatkaa keskustelua osaltani. Ykkösblogissani eli Better Nail Dayssa Sissi kirjoitteli otsikolla Millainen blogi on kiinnostava? Teksti olisi vallan hyvin voinut olla minun kirjoittamani, niin paljon samanlailla asioista ajattelen. En kopioi samoja juttuja tänne, vaan toivon että käyt lukemassa Sissin tärkeän postauksen. Todellakin suosittelen sitä.

Odottelen innolla myös jatko-osaa jota ehdotin Sissin kirjoitettavaksi eli vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle. Sissi jos kuka varmasti osaisi neuvoa aloittelevaa ummikkoa, olihan Sissi minun tukeni ja turvani aloittaessani blogiani. Ja todellakin, blogia ei olisi tehty minun hermoillani yksin. Joten, kiitos Sissi! <3

Tänään löysin lisää asiaa bloggaamisesta Kynsien värikartta blogista. Ja jälleen mielipiteeni menivät tähänkin melkein yksiin. Siellä kirjoitettiin vähän eri asiasta, lähinnä blogeihin kommentoinnista, ja kuinka kaikki eivät huomioi lukijoidensa kommentteja. Tästä kirjoitan myös itse, koska tunnen niin vahvasti samoin että todella lukijaa ei arvosteta kun ikinä ei kommentteja noteerata. Itse vastaan kaikkiin kommentteihin, vähintäänkin hymiöllä, ihan siksi että kommentin jättänyt lukija näkee minun lukeneen viestin. Kommentit todella piristävät omaa päivääni, kiitos kaikille kommenttien jättäjille!

Kommentoimisessa muiden blogeihin, on yksi ainoa ongelma. Siis ei ihan jokaisessa blogissa, joissain. Se kuvavarmennus. Se on todella hankala ja se vie minun kommentointi-iloni, jos joudun näkemään niin suuren vaivan selvittää kuva arvoitus ensin niin jätän suosiolla väliin. Vaikka olisi kuinka kommentoitavaa. Niistä ei aina saa tolkkua, ja jos olet hiukankaan väsynyt ja silmät harittaa minne sattuu niin yritys on suoraan tuhoon tuomittu.

Edelleen Kynsien värikartta blogin kommenttiosiossa sivusin myös asiaa jonka koen itse rasittavaksi, jatkuvat uusien tuotteiden esittelyt, eli kaupalliset blogit jotka saavat lähes kaikki uudet lakat ennen julkaisua kotiinsa testattavaksi. Ja sitten ne esitellään lakattuina swatch tikuille. Mieleni kuohuu jälleen asian takia, koska se on niin väärin kuin olla ja voi. Todellakin tulee tunne, että bloggaaja ei arvosta yhtään esiteltäviä tuotteita joita hän saa. Olenkin tässä pohtinut että koska nämä asiat aiheuttavat niskavillojen nousua, poistun heidän lukijakunnastaan.

Nyt on kuohuttu ja jaettu paljon mielipiteitä monistakin eri asioista. Mitä sitten olen päivitellyt? No, en oikeastaan paljon mitään, pientä huomaamatonta hommaa, Kynsilakkani sivulla, Wishlistissä ja Linkkivinkeissä. Yritin kertoa vähän tietojani linkkivinkeissäni olevista kaupoista. Ihan kaikista en ole vielä itse ehtinyt tilaamaan joten arviointeja tulee jatkossa lisää kun kokemukset karttuvat.

Oikeassa sivupalkissa on vielä sivu nimeltä ÄÄNESTYS, oletko äänestänyt jo lukijoiden lakkaushaasteen kauneimpia kynsiä? Jos et, voit tehdä sen vielä sunnuntaihin asti TÄÄLLÄ.


10 kommenttia :

 1. Itsekin tykkään tosta Sissin postauksesta, siinä on monta hyvää vinkkiä. :) Niitä on painettu myös täällä mieleen ja hiljalleen sitä muokkaa parempaan suuntaan. Sitä vaan painotan kyllä, että blogin pitää olla kirjoittajansa näköinen noudattaen näitä tiettyjä pieniä juttuja (kuten sopivan kokoiset kuvat, sujuva teksti yms).

  Ja mahtavaa, että myös minun kirjottelu on herättäny ajatuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tykkäsin kovasti kirjoituksestasi koska siellä oli sellaisia epäkohtia joihin oon itsekkin kiinnittänyt huomioni. :)

   Poista
 2. Jatko-osa muhii päässäni eli kyllä sellainenkin vielä jossain vaiheessa tulee :)

  VastaaPoista
 3. Aika tuttuja tuntemuksia täälläkin. Mulle ainakin kommentoijana tulee hyvä mieli huomatessani että bloggaaja, oli sitten ns. suosittu tai ns. tavis, vastaa mun kommenttiin. Ja niihin hyvin harvoihin kommentteihin mitä mun blogintekeleeseeni tulee, pyrin aina vastaamaan. Pieniä, mutta tärkeitä asioita!

  VastaaPoista
 4. Nämä kuohunnat on ihan hyviä juttuja.
  Näin aloittelevana bloggaajana on mukavaa, että näitä asioita pohditaan muutamassa blogissa, näin saa itsekin niitä kullanarvoisia vinkkejä, mitä ei osaa ajatella tässä vaiheessa ollenkaan.

  Ja kyllä, Sissin postaus oli todella hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja samaa mieltä Sissin postauksesta. :) Luen itsenikin vielä uudeksi bloggaajaksi, saatan tehdä aloittelijoiden virheitä itsekkin, siksi on hyvä välillä miettiä asioita oikeasti lukijan kannalta.

   Poista
 5. Hyviä huomiota!
  Ja olet kyllä onnen tyttö kun sinulla Sissi opastajana.

  VastaaPoista