sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Esittelyssä meidän kissat

Erään arvonnan yhteydessä kyselin postaustoiveita ja toivottiin omien kissojeni esittelyä ja juttua Rekku Rescuesta ja toimimisestani yhdistyksen hyväksi. Tämän päätin sitten toteuttaa, kahdessa osassa. Aihe on sydäntäni lähellä vaikkakin menee sivuun blogin aiheesta. Mutta onhan sinne hypätty ennenkin, joten toiveesta tämän tietenkin toteutan. Aloitan meidän kissoista, joita on neljä. Kissat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Tässä on meidän nykyinen lauma:
Kissat ylhäältä alas: Liekiö, Pipsa, Hukka, Salli

Salli on nyt kolmevuotias, se tuli meille täältä kotipaikkakunnalta lähes naapurista, maatalosta. Tarkkaa syntymäaikaa ei ole tiedossa, mutta suunnilleen äitienpäivän tienoilla 2011 on syntynyt. Salli on hyvin pieni tyttö ja olen ollut kovasti huolissani onnettomasta painostakin, 2,4-2,6kg. Eläinlääkärin mukaan tyttö on terve ja hyvinvoiva, vain pienikokoinen. Sallin äiti on siamilainen, mahtaako sitten vaikuttaa tähän pieneen kokoon.

Pipsa on meidän riiviö, apinanpoikanen. Pipsa on syntynyt 15.2.2012. Pipsa matkasi meille Jyväskylästä asti, siihen aikaan ei ollut juuri tarjolla kissanpentuja hätätilanteeseemme joten matka ei ollut este uudelle perheenjäsenelle. Salli menetti sinä keväänä kaverinsa, ja suri kovasti joten uusi kaveri piti saada, pian. Salli ei päästänyt minua silmistään ja kulki perässäni huutaen, joten mielestäni teimme oikean ratkaisun uuden pennun hankinnasta.

Hukka on kotoisin Vihdistä, arvioitu syntymäaika 01/12. Liekiö on samasta paikasta, ja arvioitu syntymäaika on 02/12. Kissapuutarha niminen projekti pääsi aikanaan Iltalehteenkin, ja Rekku Rescuen foorumilla paikasta on keskusteltu täällä. Minulle tuli kotihoitoon silloin eläinsuojeluyhdistykseltä kuusi pentua, niitä sairaimpia ensin pois haettuja. Kun olin niitä koko kesän hoitanut ja koteja ei meinannut millään näille löytyä, teimme päätöksen että nämä kaksi vaikeinta tapausta jäivät meille. Nämä olisivat stressanneet uudesta kodista eniten. Liekiö sairastelunsa vuoksi, ja Hukka arkuutensa ja agressiivisuutensa.Salli on ollut aina pikku Hukan äitihahmo, Hukka hakeutuu Sallin lähelle aina. Sijaisemona toimiminen sujui Sallilta luonnostaan ja oli jännä seurata kun aika ajoin Salli selkeästi yrittää pentua vierottaa. Ja siis tämä pentuhan on yli puolet painavampi kuin 'äiti'. Välillä sääliksi käy Sallia kun Hukka tömäyttää ahterinsa pikkutytön viereen, siinä voi käydä vielä vahinko.

Aina silloin tällöin tuntuu että nämä karvalapset järjestää vähintäänkin yhtä paljon ohjelmaa kuin nuo ihmisversiotkin, tämä nelikko on vielä nuori ja hyvin villi. Tässä seuraavassa kuvassa yleisesti kissojen mieleen oleva asia, tavallinen pahvilaatikko.
Silti ylivoimaisesti ehtiväisin villikko on Pipsa, apinanpoikanen. Joka ilta nukkumaanmennessä Pipsalle pitää sängystä heittää palloa, jonka se sitten noutaa ja tuo uudelleen heitettäväksi. Aivan vallattoman ihana tapaus!
Liekiö sitten taas, ihan omanlaisensa täyden kympin kissa. Luonne on aivan mahtava, näin kilttiä kissaa ei voi kuvitella olevan olemassakaan. Herran saa laittaa vaikka rusetille eikä tämä sano mitään. Sen takia ihan mihin tahansa lapsiperheeseen tämä ei olisi sopinut, meidän lasten kanssa tulee oikein ihanasti toimeen. Liekiön lempiväri on pinkki, todistetusti kaikki pinkit lelut kiinnostaa enemmän kuin muut värit. Ja ei, meillä ei ole ainoastaan pinkkejä leluja, kissoilla on sentään valinnanvapaus ja leluja on muunkin värisiä. Liekiö rakastaa myös ruokaa, sen huomaa seuraavista kuvista.
Tässäpä oli kuvia jo vaikka millä mitalla, mutta lisäänpä tänne ihan viimeiseksi vielä yhden, ihana paikka kissoille näin talvella, siellä varmasti viettäisin aikaa itsekkin jos sinne vain mahtuisin!14 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. :D Siellon niiiiiiin lämmin, tahtoo kans. ;)

   Poista
 2. Voi kääk ja elämä, mitä ihanuuksia ♥ Äärimmäisen hellyyttävä tuo Sallin ja Hukan suhde, aww. Toisella on tassu toisen ympärilläkin!! Rakkautta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aivan ihanaa katseltavaa tuo pojan ja 'äidin' rakkaus! <3 :)

   Poista
 3. Awws miten söppänöitä ihanuuksia! Ja komppailen inkivaearia, Sallin ja Hukan suhde <3

  VastaaPoista
 4. Mainio kvartetti! <3

  Ja varaava TAKKA, jokakissan talvinen taivas! :D

  VastaaPoista
 5. Eieieiei, ei tämmösiä postauksia :D <3 Söpöyden yliannostus, nyt kuljen taas koko päivän Mr.Tiikeriankan perässä ja vingun "Mä haluun muru kissan... Jooko? Eihän se haittaa että sä oot allerginen..?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Meilläkin on isäntä allerginen kissoille. ;)

   Poista
  2. Noni, eihän se sit mitään haittaa! :D

   Poista