keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vapaaehtoistyö Rekku Rescuen hyväksi

Tammikuun alkupuolella arvonnan yhteydessä kyselin lukijoilta toivepostauksia, ja toivomuksena oli esitellä hieman enemmän toimintaa Rekku Rescuen hyväksi. Ja miten olen tähän hommaan alunperin lähtenyt mukaan. Joten aloitetaan siitä. Kaksi ja puoli vuotta sitten Facebookissa jaettiin avunpyyntöä, että kissoja on hoitopaikkaa vailla. Tutustuttuani asiaan tarkemmin, päätin tarjota apuani ja samana iltana hain meille kuusi kissanpentua hoitoon.Nämä kissat ovat kotoisin Vihdistä, Kissapuutarhaksi ristitystä paikasta. Iltalehtikin uutisoi asiasta. Kissoja loukuttamassa oli Hyvinkään eläinsuojeluyhdistys jolta minun pentuni tulivat jatkohoitoon, ja Rekku Rescue jonka foorumille sitten liityin ja jonne olen jäänyt. Näistä kissoista minulle lopulta jäi kaksi ihan omiksi, omat kissani on esitelty vastikään blogissani >täällä<.

Näiden pentujen jälkeen auttamisen halu jäi, ja olin hyvin kotiutunut Rekkujen foorumille ja aloin sieltä etsiä muita hommia joita voisin tämän yhdistyksen hyväksi tehdä. Ihan ensimmäiseksi laitoin myös heille yhteystietoni kotihoitajana toimimista varten. Ihan virallista tietoa voit lukea >täältä< lisää. Kotihoitajat ovat iso ja tärkeä osa Rekku Rescuen toimintaa eläinten auttamiseksi. Rekuilla ei ole 'kissataloa' jossa kotia etsivät eläimet asuisivat, vaan kaikki yhdistyksen eläimet ovat kotihoitopaikoissa. Niin kissat kuin koiratkin. Kotihoitajat ottavat hoidokit omaan kotiinsa jossa ne tottuvat normaaliin elämään, koska sellaista kaikki kodittomat eivät välttämättä ole ikinä ennen kokeneet.

Minulla oli kaksi aikuista kissaa kotihoidossa Rekuilta. Vilkku, ja Vinkku. Aina kotihoitajan homma ei ole helppoa, ja myös luopumisin on varauduttava. Lopulliseen luopumiseen ja omaan kotiin muuttamiseen. Vilkusta jäi aika rankat muistot ja sen jälkeen olikin vaikeaa jatkaa. Onneksi kuitenkin jatkoin. Vinkku taasen ehti asua laumassamme monta kuukautta, onneksi vihdoin löytyi myös Vinkulle ikioma koti. Eli aika monenlaisiin tilanteisiin kotihoitajan pitää varautua.

Koska minä asun kaukana pääkaupunkiseudusta, jossa kissat parhaiten saavat uusia koteja, toimenkuvani hieman muuttui viime kesänä kotihoitajuuden suhteen. Toimin nyt 'ensihoitokotina', eli vastaanotan pienimmät tai sairaimmat pennut. Hoidan niitä vaativan alun verran täällä kotonani, ja myöhemmin pennut muuttavat toiseen kotihoitopaikkaan sitten lähemmäs sitä uutta omaa kotia. Olen päivisin kotona joten pystyn hoitamaan ja ruokkimaan pienimmätkin pennut jotka eivät vielä syö itse. Erilaiset hoitotoimenpiteet sujuvat myös jo rutiinilla, ja niitähän on paljon korvien putsaamisesta kynsien leikkuuseen, madotuksesta ripulin hoitoon ja ah niin ihanaan giardiahäätöön. Olenpa viime kesänä jopa kylvettänyt kissanpentuja:

(kuka tunnistaa kynnet?)

Okei, tässä on nyt esitelty ja kirjoiteltu pitkästi eläinten hoidosta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä kotihoitovastaavaan, lisätietoja saat tarvittaessa myös minulta. Mitä muuta sitten voi tehdä yhdistyksen hyväksi jos ei kotihoitajan pysty toimimaan mutta olisi halu auttaa? Itse asiassa vain mielikuvitus on rajana, mahdollisuuksia auttamiseen on todella paljon. Siitä hyvänä esimerkkinä Miraclen Kynsistudio. Mietin miten voisin yhdistää kaksi harrastustani, ja näinhän se onnistui. Siitä en kirjoita nyt enempää, koska kynsistudio on esiintynyt blogissa jo niin paljon.

Tosiaan Facebookissa on myös toinen sivuni, Miraclela.
Siellä olen esitellyt hieman lisää mitä muuta teen Rekkujen hyväksi. Olen askarrellut ja tehnyt käsitöitä myyntiin tapahtumiin, joista tuotto menee rekuille. Olen kerännyt lahjoituksia yhdistykselle, askarteluihin materiaaleja, ja arpajaispalkintoja. Osan askarteluista olen rahoittanut myös itse. Ja koska sitä rahaa ei ihan kauheasti ole ylimääräistä, teen näin paljon kaikkea muuta senkin edestä. Tokihan suorat rahalahjoituksetkin ovat erittäin tervetulleita suoraan yhdistyksen keräystileille, maksutietoja löytyy mm. >täältä<. Ja jottei kovin yksitoikkoiseksi menisi, niin olen toki edustanut myös lehdessä, mitäpä sitä ei tekisi eläinten puolesta, naureskelin kun lehden etukannessa komeili pärstäni puolen sivun kuvassa.

Jos sinulla on lemmikkejä, voit omille eläimillesi netistä tilaamalla tarvikkeita auttaa myös Rekkuja. Peten koiratarvike ja Zooplus ovat yhteistyössä Rekkujen kanssa, ja
TÄMÄN SIVUN LINKISTÄ (Peten koiratarvike ja Zooplus)
ostoksille mennessäsi, käyttämästäsi summasta lahjoitetaan rekuille 4-6%. Näin helppoa auttaa ihan omien ostoksien lomassa!

8 kommenttia :

 1. Voi eiiiiiiii mikä pikkunen te tiellä petuvaditta kylpee <3 *holtitonta lässytystä*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sanos muuta, kyllä ikävä tuli kun videon katselin! <3

   Poista
 2. ^ Samaa mieltä kuin Sissi, ihana pikkunen siellä kylvyssä <3 *hokee meilleeimahduenempääkissojaeimahdueimahduei-mantraa*

  Monasti oonkin tän sanonu, mutta upeaa työtä teet kissojen hyväksi! Oli kiva myös kuulla enemmän kotihoitajan arjesta, joskus sitä harkitsin itsekin mut luulen et luopuminen ois mulle liian kova pala.

  Pitääkin tehdä seuraava zooplus-tilaus ton linkin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin samaa mantraa saan hokea hoitolaisten kanssa. ;) Omia on kuitenkin jo neljä, ja sekin on aika iso määrä. Ja kiitos. :) Zooplussalle tosiaan kannattaa muistaa klikata rekkujen etusivun kautta niin helposti saa kodittomille avustusta! <3

   Poista
 3. Teet todella tärkeää työtä joten pisteet sulle siitä =)

  VastaaPoista
 4. Voiiiii tuon kisun ilmettä, kun pestiin pylly.. "kattokaa nyt, se koskee mun takapuoleeeeeen... O_o" *hihiii* Ihana <3

  Teet arvokasta työtä, jälleen kerran iiiiiiiiiso virtuaalinen hatunnosto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Poppanalla ihan silmät leviää! :D Jaksan hymyillä sille ite ja oon kattonu videon jokusen kerran. ;) Ripakkapyllyjä piti tosiaan kylvettää oikein kunnolla että sai ne puhtaiksi, pentuja oli kolme ja ne oli vielä niin pieniä etteivät itse taitaneet pesuhommaa ollenkaan. Joten 'keinoemo' kylvetti. :)

   Ja kiitos. :)

   Poista