maanantai 17. helmikuuta 2014

Day 17, Kynsifolio

Tätä haastetta varten tein vaihteeksi ostoksia eBayssa ja meinasi hätä tulla ehtiikö foliot ja liima saapua kotiin ajoissa. Ehtihän ne, ja tämän haasteen jälkeen ajattelen että olisivat saaneet jäädä vaikka tulematta. Ensimmäistä kertaa siis näitä koittelin ja se oli aika... En edes keksi sanaa. Katsotaan mitä tein, kerron sitten jälleen mitä meni pieleen:Kynsille on alle laitettu värilakaksi varoiksi flormar/Kone Helsingin U12. Kynsifolio kiinnitetään siihen tarkoitetulla liimalla, ja tämä setin mukana tullut on täysin etiketitön, ja nyt jälkikäteen olisi saanut jäädä moinen tökötti myyjälle. Haju on melko, karmaiseva, jos kauniisti sanotaan. Folio ei ole samasta setistä, jonka mukana tuli viisi rullaa, vaan tämän sain ystävänpäivän alla lahjaksi. Kuvasta puuttuu Seche Vite tarkoituksella, sitä näissä kynsissä oikeasti on päällä, mutta koska se ei sovellu tarkoitukseen niin jätin kuvasta pois ja korvasin tuollaisella tavallisella top coatilla, jota siis en oikeasti hoksannut näihin päälle laittaa.

Eli ihan ensimmäiseksi kokeilin hätäisesti ensimmäisen kerran foliota liimoineen paljaalle kynnelle. Se toimi loistavasti, mutta koska en meinannut saada sitä normaalilla miedommalla kynsilakapoistoaineella pois tahmeutensa vuoksi, päätin laittaa aluslakan ja värilakan alle sitten oikeisiin lakkauksiin. Näihinhän folio ei enään samanlailla tarttunutkaan vaan jäi paikoitellen vajaaksi. Siksipä folion ja värin piti mätsätä sopivasti että virheitä ei niin erottaisi kun ei kerran folio kunnolla tartukkaan. Tämän sitten kruunasi loistoidea pikakuivattajasta, olen niin tottunut tuoh Sechen käyttöön että ajatuksissani sitä ladoin lakkausten ja folioiden päälle. Virhe. Folio rypistyi ja kupruili alla. Siinä sitä oltiin, joten päädyin jälleen postaukseen "älä tee niinkuin minä tein vaan niinkuin minä tekisin nyt". Foliot saavat nyt levätä hetken aikaa varaston pohjalla, kunnes löydän jonkun miedomman liiman jossa on myös etiketti ja jota joku muu voisi minulle suositella oman kokemuksensa perusteella.

10 kommenttia :

 1. No mut on ne varmaan kaukaa nätit? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä kauempaa kattoo ni aina paremman näköset.. :D

   Poista
 2. Mun mielestä nää on hienot, valitukset sikseen! =)

  VastaaPoista
 3. Vähänkö päheet! :D

  Kyllä noilla olisi kerätty kateellisia katseita kasarin limudiskossa... :P

  VastaaPoista
 4. Itse aikoinaan tilasin chezdelaney:ltä kynsifoliota ja liimaa. Tästä tosin on jo useampi vuosi, joten en tiedä onko sitä samaa enää valikoimissa, mutta ainakaan se ei haissut ja toimi hyvin, tosin pullossa ei ollut etikettiä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon allerginen sille kaupalle, saan niiden sivuista päänsäryn.. :D Ne on ihan turhan räikeät mun makuuni.

   Poista
 5. Kivat kynnethän näistä tuli :)
  Mie kokeilen kans vkonloppuna ekaa kertaa foliota ja miulla homma meni ihan päin seiniä! MUR!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ei tääkään mikään onnistumisen taidonnäyte ole, mutta musta on oikeesti hyvä jakaa näitä epäonnistumisiakin, jos vaikka joku muu sitten pystyy sellaisen välttämään. :) Tuntuu että tän haasteen aikana tullu toteutettuja tällasii postauksia jo aika monta. ;)

   Poista