lauantai 8. helmikuuta 2014

Day 8, Kuvioleikkuri

Tämän päivän oikea haaste on siis kuvioleikkuri, pelkkä sana ei välttämättä avaa mitä tällä tarkoitetaan. Homman nimi on siis itse tehdyt kynsikoristeet, kynsilakasta. Ohje löytyy ainakin Sissin blogista, josta olen sen itse bongannut. Toiset versiot pitää Sissin blogista esitellä myös, ne ovat sitten >täällä<, ihania! Itse olen tehnyt nämä kyseiset koristeet jo kauan aikaa sitten, mutten ole ehtinyt niitä testailla. Nyt on nekin koitettu, ja tällaiset kynnet niillä tein:Kynsillä China Glazen Recycle ja koristeina itse tekemäni koristeet. Koristeet on kiinnitetty vahakynällä märkään lakkaan, ja päälle laitettu pikakuivattaja.

Koristeissa käytettyä lakkaa en nyt tarkkaan muista, ne on tehty harrastuksen alussa minulta löytyneistä lakoista joista suosiolla sitten luovuin. Lakka on lakattu leivinpaperin päälle isoksi levyksi useammalla kerroksella ja annettu kuivua yön yli. Levystä kuvioleikkurilla tein sydämiä, ja niihin kiinnitin jokaiseen erikseen yhden pienen strassin päällilakalla. Olen koittanut erilaisia säilytysmenetelmiä, mutta testit vähän unohtuivat ja jäivät kesken. Nämä yksilöt olivat sitten kuivumassa ihan rauhassa itsekseen ja välillä niitä poimittiin lattialta jne. Sitten päätin laittaa ne tuollaiseen pieneen koristepurkkiin, ja ovat siellä pärjänneet keskenään vallan mainiosti karkailematta sen koommin. Tässä todennäköisesti tärkein pointti on että koristeet ovat todella kuivia, etteivät jämähdä toisiinsa kiinni. Toisaalta taas huolenaiheena on liika kuivuminen, ettei koristeet sitten murene itsekseen. Toistaiseksi näiltä ongelmilta on vältytty, ja jos aika näistä joskus jättää, niin ainahan koristeita saa tehtyä sitten lisää. Niiden askartelu oli kuitenkin tosi mukavaa puuhaa.

Ainiin, onpa kynnetkin ihan kivat, kiva kontrasti harmaalla creme lakalla ja vaaleanpunaisella helmiäislakalla. Strassit vielä kimaltaa sieltä hienosti.

8 kommenttia :

 1. Nää menisi hyvin ystävänpäivä kynsistä :) Oikeen nätit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Taitaakin haasteen takia jäädä ystävänpäiväkynnet varsinaisesti tekemättä. Lisäksi oon Miraclen kynsistudiota pitämässä niin niistä tulis vissiin sitten karvaisen ystävän päivän kynnet. :)

   Poista
 2. Ihanat itekki täytys tuota kuvioleikkuri koristeiden tekoa testata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Suosittelen ,oikein hauskaa ja mukavaa tehdä omia koristeita. :)

   Poista