maanantai 29. heinäkuuta 2013

Näin muokkaan! - haaste

Pistettiin Korukynsillä -blogin  kirjoittajan kanssa viisaat päät yhteen ja haaste pystyyn! Idea lähti siitä, kun Lunalii pohti kuvaamisen vaikeutta blogeissa. Kynsiblogeissakin kuvat, niiden kauneus, asettelu, värit ja selkeys ovat oikeastaan pääasiassa.

Säännöt:1. Kiitä tietenkin haasteen antajaa taas tästäkin urakasta!

2. Sisällytä postaukseen alkuperäinen täysin muokkaamaton kuva ja muokattu kuva.

3. Kerro mitä yleensä teet, kun muokkaat kuvia blogia varten sopivaksi. Mitä ohjelmaa käytät?

4. Haasta viisi muuta bloggaajaa!


Mulla on huono tapa poistaa kaikki alkuperäiset kuvat heti koneelta tilaa viemästä kun olen saanut kuvat muokattua ja julkaistua blogissa. Tällä hetkellä ihan muutamia kuvia on tallella joten valitsen niistä eniten muokkausta vaatineen kuvan. Se on tässä alkuperäisenä:

Käytän muokkaamiseen ilmaista Paint.NET ohjelmaa ja mahdollisimman vähän aikaa. Rajaan kuvan, ja asetan sen valmiiseen kuvapohjaan jotta kaikki kuvat ovat samankokoisia. En korjaile mitään kuvissa. Pyrin ottamaan julkaisukelpoisia kuvia joista ei tarvitse poistaa mitään, koska tuskin sitä osaisin. Kuvaan lisään vesileiman, jonka on minulle bannerini lisäksi tehnyt aviomieheni, joka sitten näitä hommia harrastelee ja osaa enemmän.

Vaikka kameran pitäisi olla ihan hyvä, minussa ei valitettavasti ole lainkaan kuvaajan vikaa joten kuvat ovat vähän mitä sattuu. Eli se kameran hinta ei todellakaan takaa loistavia kuvia. Kuvaan siis Nikonilla, tekstejä ja numeroita tuosta masiinasta löytyy seuraavanlaisia: Nikon DX AF-S nikkor 18-55mm ja toisella puolella DX SWM ED Aspherical ja vielä alapuolella Nikon Digital Camera D60. Eli siis minulla ei itselläni ole mitään hajua millä noista on edes merkitystä, minä käytän Nikonia ja se maksoi paljon kun se isännälle 30v. lahjaksi ostettiin. ;) Osaan juuri ja juuri painaa sitä yhtä nappia jolla otetaan kuva. Niitä räpsäyttelenkin useita kymmeniä yksistä lakkauksista, jotta tulee edes joku kuva suunnilleen kelvollisena ja värit suurinpiirtein oikein.

Haastan seuraavat blogit mukaan:
Rakkaus Kynsiin
.:Analog Trash:.
Sini kynsiblogi
Kynsinauhatanssi
There are worse things I could do

6 kommenttia :

 1. Hyvän näköisiä kuvia tulee vähällä käsittelyllä :) Itsekin pyrin kuvatessa jo siihen, että mahdollisimman vähän tarvitsisi koskea niihin, mutta valitettavasti välillä vähän joutuu säätämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. :) Kun ei oo osaamista kuvankäsittelyn kanssa niin täytyy ottaa paaaaaaljon kuvia että joku on julkaisukelpoinen. :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta, pitääpä yrittää kirjoitella vähän tästäkin.. :)

  VastaaPoista
 3. O'ou apua! :D No, otan haasteen vastaan :)

  VastaaPoista